Met games, interactieve presentaties en veel doe-dingen zijn musea een leuke plek om samen een dag door te brengen. Dat je er direct ook veel van leert is mooi meegenomen!

Het Nijntje Museum

Het Nijntje Museum in Utrecht is de wereld in het klein. In tien thema-ruimten ontdekken peuters en kleuters stap voor stap de wereld om hen heen. De prentenboeken van Dick Bruna zijn de inspiratie voor deze ‘werelden’. Zo is er het huis van Nijntje, de dokter, de dierentuin, noem maar op.

www.nijntjemuseum.nl

NEMO Science Museum

NEMO Science Museum in Amsterdam brengt op een interactieve en laagdrempelige manier wetenschap en technologie onder de aandacht. Je ziet, hoort en ervaart hoe het ons leven beïnvloedt. Van een koelkast tot een kleerhanger en van een brug tot een broodrooster: alles om ons heen wordt bedacht en gemaakt. Kinderen kunnen thuis aan de slag met proefjes en weetjes.

www.nemosciencemuseum.nl

Beeld en Geluid experience

Een museum in het hart van tv en radio, in Hilversum. Er zijn 15 themapaviljoens. Stap in de schoenen van iemand die TV-programma’s maakt. Ontdek hoe invloedrijk media zijn. In de POPstudio treed je zelf op of zit je achter de knoppen. Geniet van fragmenten uit 20.000 uur film, televisie en radio. Voor de allerkleinsten is er Media Ukkie Land.

www.beeldengeluid.nl

Het Nederlands Openluchtmuseum

Dit museum vind je in Arnhem en het neemt je mee op reis door de tijd. Van twee eeuwen geleden tot heel recent. Op het Kindererf is van alles te ontdekken en te doen. Er zijn ook dieren die verzorgd en geknuffeld mogen worden. Spelen kan op het mooie Zaanse plein. Of loop langs de interactieve Canon van Nederland en leer over de geschiedenis van ons land.

www.openluchtmuseum.nl

Foto Nemo Science Museum bovenin: DigiDaan
Foto Nijntje Museum: Emmely van Mierlo en Corné Clemens
Foto Beeld en Geluid experience: Darla Scagliola en Stijn Brakkee

icon_opisop

  • Kijk vooraf op de website van het museum dat je wilt bezoeken of er speciale activiteiten zijn.
  • Er zijn veel gratis musea. Kijk voor inspiratie op www.museumkwartier.nl.
  • Neem samen met je kind ook eens een kijkje op www.museumkids.nl. Deze site is ontwikkeld voor museumfans t/m 12 jaar.