Aristote Ndunu (22) uit Alkmaar is de eerste officiële eSporter van AZ. Hij speelt in de Nederlandse eDivisie en vertegenwoordigt AZ tijdens FIFA-toernooien. Wat is zijn geheim?

“Het allerbelangrijkste is dat ik in topconditie ben. Ik sport vijf keer per week om fit te blijven. Als ik lekker in mijn vel zit, ben ik vrolijker. Dat is belangrijk. Net als slapen: ik heb echt een goede nachtrust nodig. Als ik fit en vrolijk ben, kan ik beter omgaan met tegenslagen. Ben ik alerter en sneller.

Soms denken mensen dat ik de hele dag zit te gamen, maar dat is onzin. Na een uur intensief spelen, ga ik iets anders doen. Het is onmogelijk om heel lang achter elkaar superscherp te blijven. En trouwens, naast mijn baan bij AZ studeer ik: Commerciële Economie aan de Haagse Hogeschool. Daarna ga ik me richten op mijn eigen eSport-bedrijf. Supertof.

Kinderen denken dat ze betere gamers worden als ze heel lang achter elkaar spelen. Maar dat is niet zo. Je bent echt veel slimmer als je ook naar buiten gaat, sport, leert en leest. Juist die combinatie zorgt voor topprestaties.”

Beeld Aristote Ndunu bovenin: eDivisie

Wat is een eSporter?

Dat is een gamer die van het spelen van videogames zijn werk heeft gemaakt. Het spelen gebeurt op toernooien.

Meer informatie

www.edivisie.nl
www.aristotendunu.com