Marcel van Driel is sinds 2002 schrijver en hij heeft bijna vijftig boeken geschreven. Zijn Superhelden-reeks is het meest beroemd. Hij vertelt:

 “Sommige kinderen houden niet zo van lezen. Maar wel van gamen. Mijn Superhelden-boeken zijn voor beide groepen. Weet je wat ik echt bijzonder vind? Ik krijg heel veel enthousiaste mails van kinderen met dyslexie. Die vinden mijn boeken gaaf. Ze lezen als films krijg ik vaak te horen. Of: Ik heb het boek wel drie keer gelezen, zo spannend!

In de boeken spelen kinderen over de hele wereld het Superhelden-spel. De mysterieuze Mr. Oz ontvoert alle kinderen die het spel weten uit te spelen. Hij brengt ze naar het eiland Pala. Ook ‘in het echt’ kan iedereen het spel – gratis – downloaden en meespelen. Tijdens het gamen kun je online vriendschap sluiten en chatten met andere kinderen die het spel spelen.”

Marcel besluit: “Gamers vinden het Superhelden-spel vaak zo leuk, dat ze de boeken gaan lezen. En omgekeerd.”

Wie zijn de Superhelden?

Alex
Zijn Superhelden-kracht is dat hij alle voertuigen kan besturen. Hij weet gewoon hoe dat moet, zonder dat hij het geleerd heeft. Of het nu een auto, een speedboot of een spaceshuttle is.

Iris
Zij heeft een fotografisch geheugen. Dat is een hele handige Superhelden-kracht. Als ze een plattegrond, tekst of tekening bekijkt, onthoudt ze direct alle details.

Fiber
Zij kan onwijs goed hacken. En vechten! Ze schakelt een bokskampioen net zo makkelijk uit als een klein kind. Dat komt omdat ze alle vechttechnieken beheerst.

Beeld Marcel van Driel bovenin: Peter Beemsterboer

 

Wat is jouw Superkracht?

We geven 3x deel 1 uit de Superhelden-serie weg.

Wil jij zo’n boek winnen? Laat ons weten welke Superhelden-kracht jij hebt. Of zou willen hebben. En wat je dan kan.

Klik hier voor het deelname-formulier.