Als mijn man onze kinderen voorleest, ga ik vaak stiekem luisteren. Het plezier dat hij eraan beleeft, spat ervan af. Ik geniet daar enorm van. Echt heel bijzonder.

Van huis uit heeft hij voorlezen niet meegekregen. Hij komt uit een liefdevol boerengezin, waar heel hard gewerkt moest worden. Tijd om voor te lezen ontbrak simpelweg. Zelf is hij nog steeds geen fanatieke lezer, maar voorlezen … hij vindt het heerlijk. Net als ik overigens.

De wereld van de kinderboeken is fantastisch. Juist voor volwassenen die niet veel lezen, bieden kinderboeken zo veel! Wist je trouwens dat je tijdens het voorlezen moeilijke woorden lang niet altijd hoeft uit te leggen? Kinderen geven er een eigen betekenis aan en leren vanzelf wat het echt betekent. Anders sla je het verhaal plat.

Ik ben ook dol op de Bieb. Zeker nu de kinderen wat groter worden, is er een wereld voor me opengegaan daar. Laatst heb ik voor Magnus een luisterboek geleend over de geschiedenis van Nederland. Hij vond het helemaal top.

Beeld Sofie van den Enk bovenin: Yke Ruessink

Wie is Sofie van den Enk?

  • Sofie is bekend van TV. Zo presenteert ze voor KRO-NCRV Keuringsdienst van Waarde. Ook is ze columnist in OPZIJ en Mama.
  • In april 2018 kwam haar tweede boek uit: de Schoolfabriek.
  • Ze heeft twee kinderen: Magnus (6) en Reina (4). Op de foto leest Sofie Reina en haar vriendje Aron voor.