Weet je hoe je de woordenschat van je dreumes of kleuter op een leuke manier kunt vergroten? Duik samen in een digitaal prentenboek! Dat is een boek met bewegende beelden en gesproken tekst.

Je kind hoort woorden en ziet wat ze betekenen. Dat is prima voor de woordenschat. Als je iets tegelijkertijd hoort en ziet, onthoud je het beter. Stel: er komt een fee in beeld die iets met haar toverstokje doet. Je kind ziet dit en hoort “de fee zwaait met haar toverstokje.” Nu weet je kind precies wat ‘zwaaien’ hier betekent.

Maar als nou in een ander digitaal boekje een jongetje naar zijn moeder zwaait? Is dat dan niet verwarrend? Nee. Dat is dus ook zwaaien. De bewegende beelden maken het makkelijk om dit te begrijpen. Je kind leert spelenderwijs veel nieuwe woorden. Dat is straks, bij het leren lezen, fijn.

Digitale prentenboeken helpen je kind om verhalen te begrijpen. Je kind leert dat verhaaltjes vaak op dezelfde manier in elkaar zitten. Dat is een goede basis voor als je kind later teksten gaat lezen op school.

Op internet zijn veel digitale prentenboeken te vinden. Kijk eens op: